Příznivé účinky vína
Nacházíte se na stránce: Úvod » O víně » Příznivé účinky vína
Víno obsahuje antioxidační látky, které zabraňují tvorbě a usazování sedimentů v kardiovaskulárním systému. Snižuje riziko infarktu a dalších srdečních chorob. Víno prý také zpomaluje postup některých neurologických onemocnění (Alzheimerova, Parkinsonova choroba apod.).
Pravidelným pitím vína v rozumném množství (1 – 2 dcl denně) tak můžeme předcházet celé řadě onemocnění. Kladem vína není však jen jeho složení, ale také zdravější životní styl jeho pravidelných konzumentů. Životní styl milovníků vína se ubírá směrem ke konzumaci menšího množství kvalitnějších vín a zdravější výživě.
„Léčba vínem“ však není určena všem. Konzumaci vína by se měli vyvarovat:
- lidé trpící cukrovkou a migrénami
- těhotné a kojící ženy
- ženy se zvýšeným rizikem onemocnění rakovinou prsu
- nezletilí
- řidiči před jízdou
- závislí a vyléčení alkoholici
- lidé užívající antibiotika a další léky
- a další rizikové skupiny.
PROFI WINES s.r.o.
Horní Žďár 45
363 01 Ostrov
tel.: 353 844 571, 353 616 190
fax: 353 616 199
e-mail: info@profitech-food.cz